Home
Omgeving
Historie
Foto's
Feesten en Partijen
Weer en Getij
Contact & Route
Vacatures
Facebook Twitter Youtube


Gratis WIFI
Historie
Sinds de jaren ’30 wordt Strandcafé De Zeester geëxploiteerd door de Fam. Flohil. De 1e generatie is toen begonnen met de verkoop van gekoelde dranken en ijsjes, in die tijd werd het paviljoen bevoorraad door middel van een ezeltje.


(klik op een afbeelding voor een vergroting)

In mei 1940 hebben Jan & Mina Flohil de zaak overgenomen die tevens het pension de Zeemeeuw runde. Tijdens de oorlogsjaren is het paviljoen bezet geweest door de duitsers.


(klik op een afbeelding voor een vergroting)

De 3e generatie Flohil, Jan jzn & Cok, hebben in 1976 het paviljoen overgenomen. Die hebben in 1986 ook het naastgelegen paviljoen De Branding erbij gekocht, dat tot heden dag wordt gebruikt voor de verkoop van producten voor op het strand. Tot 1996 moest het paviljoen opgebroken worden, deze werkzaamheden duurden meestal twee weken. Zo zag het paviljoen er destijds uit.


(klik op een afbeelding voor een vergroting)In het voorjaar van 1980 is het bij een flinke storm bijna fout afgelopen.
(klik op een afbeelding voor een vergroting)

In de winter van 1997 is het huidige paviljoen tot stand gekomen dat permanent gebouwd is. Dit is jaren een gerechtelijke kwestie geweest maar is uiteindelijk door meerdere instanties goedgekeurd. We zijn sindsdien ook in het winterseizoen de weekenden geopend.

In het voorseizoen van 2005 is er een biertest onder strandpaviljoens gehouden door het AD, waarbij wij de 2e plaats in de wacht hebben gesleept.(klik op een afbeelding om de .pdf te downloaden)

Sinds 1 april van 2007 ben ik, Marcel, de nieuwe exploitant van De Zeester, de 4e generatie Flohil.


(klik op een afbeelding voor een vergroting)